Bohoslužby v Katedrále sv. Jána Krstiteľa

Pozrite si časy svätých omší a oznamy katedrálneho Chrámu sv. Jána Krstiteľa na 30. týždeň v Cezročnom období (od 25. do 31. októbra 2021):

Pondelok 25. októbra – Pondelok 30. týždňa v Cezročnom období (féria)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Utorok 26. októbra – Utorok 30. týždňa v Cezročnom období (féria)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Streda 27. októbra – Streda 30. týždňa v Cezročnom období (féria)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Štvrtok 28. októbra – SV. ŠIMONA A JÚDU, APOŠTOLOV (sviatok)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Piatok 29. októbra – Piatok 30. týždňa v Cezročnom období (féria)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Sobota 30. októbra – Panny Márie v sobotu (ľubovoľná spomienka)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h

Nedeľa 31. októbra – TRIDSIATA PRVÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ (slávnosť)
– modlitba posvätného ruženca o 7:00 h
– sv. omša o 7:30 h
– sv. omša o 9:30 h
– sv. omša o 11:30 h

KATEDRÁLNE OZNAMY:

1. Dnešná nedeľa je Svetovým dňom misií – Misijná nedeľa. Po svätých omšiach bude celoslovenská zbierka na misie. Na Slovensku bude zvlášť venovaná farnostiam v Keni, ktoré sú najviac postihnuté chudobou a suchom. Misijná zbierka je najväčšou akciou solidarity na celom svete. Za vaše milodary srdečné Pán Boh zaplať.

2. Dnešnú misijnú nedeľu prebieha aj kampaň „Sladká pomoc 2021“ – dvakrát dobrá čokoláda. Táto iniciatíva nás chce motivovať k prejavu solidarity s Cirkvou na celom svete a je podporou pre deti a mladých ľudí v najchudobnejších krajinách sveta. Kampaň „Sladká pomoc 2021“ ukazuje, aké ľahké je dosiahnuť veľké veci mnohými malými skutkami. Zakúpením čokoládky môžeme zlepšiť život detí a mládeže v Keni, Rwande, Etiópii a v Ugande. Odporúčaná cena čokoládky je 0,50€. Nech vám čokoládka osladí dnešnú Misijnú nedeľu. Za vaše milodary srdečné Pán Boh zaplať.

3. O týždeň, v noci z 30. na 31. októbra 2021 sa mení čas. O 03:00 letného času posúvame hodiny na 02:00 stredoeurópskeho času.

4. Ďakujeme vám za dodržiavanie opatrení a za vašu zhovievavosť a trpezlivosť pri evidencii, aby sme mohli v čo najväčšom množstve zúčastniť na slávení svätých omší.

5. Od pondelka 20.09.2021 sa pandemická situácia v našom okrese zhoršila a prešli sme do oranžovej farby Covid-automatu. S tým sú spojené aj obmedzenia na bohoslužbách. V kostole môže byť bez rozdielu osôb naraz 25% obsadených miest na sedenie a 50 osôb na státie. K tomu je ešte potrebná evidencia všetkých účastníkov. Preto Vás prosíme o spoluprácu. Už doma si môžete na lístok napísať svoje meno, telefóne číslo alebo e-mailovú adresu a pri vstupe do kostola vhodiť do pripravenej schránky. Pripomíname, že toto opatrenie bude potrebné robiť pri každom vstupe opakovane. Prosíme prijmime toto opatrenie, aby sme sa mohli zúčastniť svätých omší v čo najväčšom počte a ďakujeme Vám za trpezlivosť a zhovievavosť.


Trnavská arcidiecéza | Oficiálna stránka | Rímskokatolícka Cirkev

Autor správy, foto a správu publikovala Trnavská arcidiecéza on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Ako videl stretnutie direktorov provinciál don Peter Timko? Čo bolo hlavnou úlohou stretnutia? Odpovede sú v krátkom videu.

St okt 27 , 2021
Ako videl stretnutie direktorov provinciál don Peter Timko? Čo bolo hlavnou úlohou stretnutia? Odpovede sú v krátkom videu. Autor správy, foto a správu publikoval saleziani.sk on Facebook Zdroj Read More

Čitatelia, ktorí si prečítali tento článok si prečítali aj tieto