Photos from Žilinská diecéza’s post

Veriaci zo Pšurnovic (farnosť Petrovice) si takto symbolizujú 3 piliere pôstu
Pôstne obdobie je čas duchovného rastu a obrátenia. Veriaci v Pšurnoviciach si tento čas pripomínajú symbolickým znázornením troch pilierov pôstu: modlitby, almužny a pôstu.

Na obrázku je zachytený oltár v kostole v Pšurnoviciach, ktorý je prikrytý fialovým obrusom. Fialová farba symbolizuje pokánie a pôst. Na oltári sú umiestnené tri sviečky, ktoré predstavujú tri piliere pôstu.

Modlitba: Sviečka vľavo symbolizuje modlitbu. Modlitba je dôležitým aspektom pôstu, pretože nám umožňuje hlbšie sa spojiť s Bohom a prosiť o jeho milosť a vedenie.

Almužna: Sviečka v strede symbolizuje almužnu. Almužna je dar, ktorý dávame chudobným a núdznym. Je to spôsob, ako sa podeliť o naše požehnania s ostatnými a prejaviť našu lásku k Bohu.

Pôst: Sviečka vpravo symbolizuje pôst. Pôst sa zdržiavame jedla a pitia, aby sme si pripomenuli utrpenie Ježiša Krista na kríži. Pôst je tiež časom na sebazaprenie a disciplínu.

Symbolika troch pilierov pôstu na oltári v Pšurnoviciach je krásnym a pôsobivým pripomenutím dôležitosti tohto liturgického obdobia. Veriacim pomáha zamerať sa na duchovný rast a obrátenie a pripraviť sa tak na slávenie Veľkej noci.

#pôst #modlitba #almužna #pôstneobdobie #pšurnovice

Autor správy, foto a správu publikovala Žilinská diecéza on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Pôst s Konferenciou biskupov Slovenska 🙏 ... Prečo sa neodovzdáš do vôle Otca? (Krížová cesta malých duší)

Po feb 26 , 2024
Pôst s Konferenciou biskupov Slovenska 🙏 … Prečo sa neodovzdáš do vôle Otca? (Krížová cesta malých duší) Autor správy, foto a správu publikovala TK KBS on Facebook Zdroj Read More

Čitatelia, ktorí si prečítali tento článok si prečítali aj tieto