Príhovor kardinála Pietra Parolina po požehnaní Centra prijatia v Košiciach

KARDINÁL PAROLIN POŽEHNAL CENTRUM PRIJATIA
A INTEGRÁCIE UKRAJINSKÝCH UTEČENCOV V KOŠICIACH
Kardinál Pietro Parolin 🇻🇦 na Slovensku 🇸🇰

„Som duchovne spojený s vami všetkými, ktorí ste sa dnes večer zišli na požehnaní Centra prijatia a integrácie ukrajinských utečencov, a som rád, že sa môžem stretnúť s ukrajinskou komunitou. Ďakujem J. E. Mons. Cyrilovi Vasiľovi a celej košickej gréckokatolíckej komunite za to, že s nemalými obetami a s presvedčeným odhodlaním realizovali toto Centrum prijatia a pomoci. Slovensko, a najmä Košice, sa vzorne zachovalo pri prijímaní utečencov z Ukrajiny a solidárne im poskytlo pomoc.

Mnohých prijali aj rodiny, ktoré im dali k dispozícii svoje domovy v duchu bratstva, ktoré spája Ukrajinu so Slovenskom. Rímskokatolícka a Gréckokatolícka cirkev prostredníctvom charity dala k dispozícii personál a priestory, aby s bratskou láskou prijala tých, ktorí prekročili neďalekú hranicu, najmä tých, ktorí to najviac potrebovali. Vďaka patrí všetkým, ktorí sa v tomto centre venujú a budú venovať ľuďom v núdzi a pomáhajú im ľudsky i duchovne. Je dôležité pomáhať týmto našim bratom a sestrám utečencom, a najmä pomáhať im získať späť dôveru a udržať si nádej. Prijatie a bratstvo totiž otvárajú cesty nádeje. Je hlboko kresťanské pomáhať ľuďom v núdzi a slúžiť im. Vy všetci v tomto centre realizujete kultúru nezištného stretnutia a bratského prijatia,“ povedal štátny sekretár Svätej stolice, kardinál Pietro Parolin, po požehnaní požehnaní Centra prijatia a integrácie pre ukrajinských utečencov v Košiciach.


Prinášame plné znenie príhovoru štátneho sekretára Svätej stolice, kardinála Pietra Parolina, ktorý predniesol dnes, v piatok 15. septembra 2023, po požehnaní Centra prijatia a integrácie pre ukrajinských utečencov v Košiciach.

Autor správy, foto a správu publikovala TK KBS on Facebook Zdroj Read More

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

V metropole východného Slovenska privítali kardinála Pietra Parolina

Pi sep 15 , 2023
KARDINÁL PAROLIN PRICESTOVAL DO KOŠÍC Kardinál Pietro Parolin 🇻🇦 na Slovensku 🇸🇰 … V Košiciach, kde pricestoval z Bratislavy, ho na letisku privítali predstavitelia Rímskokatolíckej a Gréckokatolíckej cirkvi, primátor mesta Košice Jaroslav Poláček a predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka so sprievodom. V Košiciach, kde pricestoval z Bratislavy, ho na […]

Čitatelia, ktorí si prečítali tento článok si prečítali aj tieto